גזר דין בתיק ת"פ 47221-10-11

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית המשפט המחוזי חיפה
47221-10-11
24.4.2012
בפני :
מ' גלעד

- נגד -
:
מדינת ישראל
עו"ד גב' א. שיינמן
עו"ד א. ביטון-פרלה
:
חסן חסארמה
עו"ד כמיל עודה
גזר דין

בעניינו של נאשם 1

מבוא

לאחר שנשמעה עדותם של שני עדי תביעה ועיקר עדותו של המתלונן, הגיעו הצדדים ביום 27/12/11 להסדר טיעון, על פיו תוקן כתב האישום (ט/1), הנאשם הודה בעובדותיו והורשע בביצוע העבירות הבאות:

באישום הראשון

סחיטה באיומים - לפי סעיף 428 רישא לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: "חוק העונשין").

באישום השני

תקיפה הגורמת חבלה של ממש בנסיבות מחמירות - לפי סעיפים 380 + 382(א) לחוק העונשין;

איומים - לפי סעיף 192 לחוק העונשין.

בתיק זה הורשע על-פי הודייתו נאשם נוסף (יוסף ירוני, להלן: "ירוני"), בגין חלקו באישום השני בלבד, בעבירה של תקיפה הגורמת חבלה של ממש בנסיבות מחמירות וגזרתי את דינו ביום 2/2/12, ל- 6 חודשי מאסר בפועל שירותו בעבודות שרות, מאסרים מותנים, צו מבחן למשך 18 חודשים ותשלום פיצוי של 5,000 ש"ח למתלונן.

הצדדים לא הגיעו להסדר לענין העונש והוריתי על עריכת תסקיר קצין מבחן (מיום 22/2/12) ומשזה הוגש, הוריתי על עריכת תסקיר משלים (מיום 18/3/12).

עובדות כתב האישום

האישום הראשון (יוחס רק לנאשם 1, להלן: "הנאשם").

המתלונן הזאר פאעור, הינו בעלים של חברת "כספומטים" ונהג להפקיד בהם כספים לצורך משיכתם ע"י הציבור וכן ניהל עסק לנכיון שיקים.

בין המתלונן לנאשם לא היה קשר חברי או משפחתי.

מאמצע שנת 2010 ועד למעצרו של הנאשם בחודש אוקטובר 2011, נהג הנאשם להופיע במקומות שונים בהם שהה המתלונן ולפנות אליו בבקשות כספיות.

בפגישותיו דרש מהמתלונן לנכות עבורו שיקים שונים והמתלונן סירב.

בהמשך פנה אליו בבקשות שילווה לו סכומי כסף שונים ואף הציע למתלונן שיק כבטחון. הואיל והמתלונן סירב, החל הנאשם לאיים עליו באומרו: "אני אבוא אליך, תשמור על הבן שלך" וזאת כדי להניעו להלוות לו כסף.

בהמשך דרש הנאשם מן המתלונן שישלם לו 3,000 ש"ח בחודש ובתמורה ישמש הנאשם כ"גב" שלו וישמור עליו, ואם יסרב, זה יביא לפגיעה בו ובבנו.

בהזדמנות נוספת ביקש הנאשם מן המתלונן להיות שותף בעסק לנכיון שיקים של המתלונן והציע "להזרים" לקופת העסק 250,000 ש"ח, כאשר המתלונן יעבוד בעסק והנאשם "ישמור עליו".

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>